Dostava zdrave hrane
BLOG
2016-10-25
BLOG

Da  li ste čuli za priču o Džeku zvanom “Fenjer”? Da li mučite muku s celulitom? Šta je to pomagalo Indijancima da izdrže duge i hladne zime?  Kako ste raspoloženi?

 

 

            Čuveni kovač Džek zvani “Fenjer” uspeo je da prevari samog Đavola. Jedne noći u kafani ostao je u potpunosti bez para, a hteo je da provede još vremena u dobrom provodu. Ispred kafane sreo je Đavola i ponudio mu svoju dušu u zamenu za novac kojim bi platio još koji sat lumpovanja. Kada se Đavo pretvorio u zlatni novčić, Džek ga je strpao u džep pored krsta i Đavo nije mogao da pobegne. Uslovio je njegovo oslobađanje, još jednom godinom života i dobrog provoda.

Tu pomalo strašnu priču ispričali su nam Irci kada su nam objašnjavali zašto su za Noć Veštica izdubljivali bundevu i od nje pravili fenjer.

 

            Pored većeg broja faktora i loša ishrana ima za posledicu nagomilavanje celulita. Postoji i tajna da ova magična namirnica udvostručuje efekat anticelulit krema koje utrljavate u kožu.

 

            Indijanci su je pekli, kuvali, sušili, dodavali u magične napitke...pomagla im je da prežive užasne zime.

 

            U mikro svetu dalekom od naših očiju, nalazi se jedna aminokiselina koja podstiče proizvodnju serotonina – hormona sreće. Ta aminokiselina nalazi se baš u njoj!

 

 

Dobrodošli u magični svet BUNDEVE!

 

Nadmudren đavo, pobeđen celulit, prezimljena zima, sprečena anksioznost – kako da nam ne postane opsesija ovog oktobra? Od prelepog tamno žutog cveta do krupnog narandžastog ploda – vreme provodi skupljajući lekovite sastojke i hranljive materije.

 

Pripremamo vam punu tacnu vitamina A, D, E, K, C, Tiamina, Riboflavinina, Niacina, Pantotenske kiseline. Dok smo je spremali nismo štedeli na Kalijumu, Bakru, Gvožđu, Magnezijumu, Fosforu, Kalcijumu, Natrijumu, Cinku, Manganu i Selenu. Serviramo vam punu dozu alfa i beta-karotina, jer smo mislili na vaš imuni sistem. Kada smo je birali, znali smo da će njeni antioksidanti pomoći u usporavanju procesa starenja ćelija. Nismo zaboravili, spremajući je, da njen fantastični nutricionistčki profil upotpunjuju i biljna vlakna  neophodna za dobru probavu. U raskošu hranljivosti plašili smo se da ne preteramo sa kalorijskim vrednostima...Međutim, u 100 grama mesnatog dela bundeve pronašli smo samo 26kcal. Idealno za sve dijetetske režime.

 

Ako vas je ovog oktobra umorio vetar i iscrpela ova hladnoća koja je tako iznenada stigla, predstvljamo vam simbol regeneracije. Nju, veličanstvenu bundevu.

 

 

 

Radno vreme