Dostava zdrave hrane
BLOG
2016-11-08
BLOG

Svuda pođi, ali bez tortilje nećeš proći!

 

Tortilja je omiljena hrana širom planete, a njena istorija doseže do pre nekoliko hiljada godina. Antropolozi navode je kukuruz nastao na planinama Siera Madre i da je tamošnji narod veoma brzo uveo ovu namirnicu u korišćenje u svojoj kuhinji. Prema legendi naroda Maja, tortilju su prvi put napravili seljani kako bi utolili glad svoga kralja. Zato i ne čudi što je tortilja veoma brzo ušla u ishranu mnogih naroda i različitih slojeva društva. Ona u jednom obroku nudi sve što je potrebno čoveku u ishrani – zdrav hleb, svežu salatu, proteine u vidu mesa ili biljnih proteina.

Početkom 1500 godine, španski konkvistadori su od plemena Acteka otkrili vrstu hleba koju su nazvali tortilja (mali kolač). Ovaj hleb je bio prikladan za njihovu dijetu jer su u njega dodali skrob i protein, te im je on poslužio kao glavni izvor energije.

 

Tortilja se tradicionalno pravi od kukuruza,  ne sadrži gluten i spada u nisko kalorične namirnice. Važan je i nadev koji stavljate u nju jer od njega zavisi kvalitet celog obroka.

 

Ako želite da osetite ukus spoja tradicionalnog i modernog Meksika, obavezno svratite u Fit House i probajte naš Crunchy Roll na promociji do 12.11.

 

 

Radno vreme